Nggedabrus

Ngerti nggedabrus gak rek?

Lek gak ngerti yo golek o kamus kono lho! *lah kok kereng…

Pengajian

Arep ngomongke opo sih iki? Sakjane munu arep ngomongno wong sing kakehan omong, kakehan cangkem alias nggedabrus. Hahaha. Mugo-mugo ae aku iki gak termasuk golongane wong nggedabrus yo.

Kerjo nang bank opomaneh bank swasta sing penting banget jenenge menjual diri nggae aku ketemu karo wong akeh sing menurutku seh nggedabrus. Akeh omong dan sing pasti omongane iku apik-apik soal awake. Ngepik-ngepikne awake ngunu iku lho rek. Ngerti kan maksudku? Dan sing tak omongke iki gak ibuk-ibuk lho. Hahahaha..

Sepurane gawe Ibuk-Ibuk sing tak arani seneng ngepik-ngepik awak dhewe. ย Sepurane yo rek lek salah. ๐Ÿ˜›

Balik maneh, pancen perlu sih dhuwe tingkat kepedean dhuwur kerjo nang bank koyo ngene tapi kok yo aku muales lek ketemu wong sing nggedabrus ngene iki. Opo maneh bapak-bapak. Mulai soko sing senior sampe sing cuma “lumayan suwi” kerjo ndok kunu.

Menurutmu yak opo penampilane wong-wong sing nggedabrus iki?

Wooh, ngganteng-ngganteng rek. Gak kumus-kumus koyok wong terminalan. *sepurane maneh gawe wong terminalan. Bapakku yo wong terminal kok rek.

Nggedabrus e mulai opo? Mulai teko soal omahe sing payu prang milyar trus tuku maneh pirang milyar, dhuwite sing nganggur pirang atus juta, koncone dhekne sing menteri lah, kenalane sing direktur ndi trus ngekeki informasi trus akhire iso berhasil nang transaksi opo ngunu. Sing-sing koyok ngunu iku lah.

Lah sing parah iki lek wis nggedabrus ditambah mbanding-mbandingke awake karo wong liyo. Yo sopo sih yo sing iso menilai awake dhewe iku elek. Pasti apik kan yo?

Lha terus pas mbandingke awake dhewe karo wong liyo mulai nganggep lek wong liyo iku elek. Gak kerjo seapik dhek e dan sing paling parah wong dianggep gak kerjo.

Walaaah males pol lek wis ketemu wong sing ngene iki, padahal lek dinilai kenyataan e, wong sing ngeroso awake paling apik iku uakeh loh kelemahane. Yo gak sih? yo wong liyo kan sing iso nilai elek e awak dhewe.

Dadhi yo ngunu iku, paling males lek ketemu karo wong sing nggedabrus kakehan omong kakehan cangkem ngepik-ngepik awak e dhewe. Tapi yo balik maneh nang awakku sih, kudu pinter-pinter njogo ojok sampek aku sing nggedabrus kakehan cangkem.

Ilingno yo rek lek aku wis mulai nggedabrus.

-sepurane gak onok terjemahane

Advertisements

72 Comments

  1. yeye
      • yeye
  2. mysukmana
    • Ina
  3. idang
  4. Tina Latief
  5. Surya
  6. mrscat
  7. dian_ryan
  8. mila said
  9. duniaely
  10. Awan
  11. De
  12. Nisa
  13. Ina

Rugi loh, habis baca gak komen! #Eh?! ;-P

Translate ยป
Want to read other posts in English in this blog?Open
+
%d blogger menyukai ini: